Voorbereiding & natuurlijke tips rondom 36 weken zwanger
Gezonde voeding
Vergeet niet, zelfs aan het einde van de zwangerschap, genoeg aandacht te besteden aan gezonde voeding voor jou en je kindje. Door de goede voeding zorg je dat je immuunsysteem versterkt en je je zelfs mentaal beter voelt. Een hele goede voorbereiding op de bevalling dus. Er is veel geschreven over ‘Superfoods’ zoals tarwegras en gojibessen. Maar wist je dat bepaalde bekende voedingsproducten ook een super invloed hebben op je gezondheid? Lees over 10 superfoods hier. Zorg ook dat je voldoende vitaminen binnen krijgt, zoals bijvoorbeeld 85 mg vitamine C per dag. Goede bronnen hiervan zijn citrusvruchten, aardbeien, broccoli en tomaten.
Oerkrachten tijdens de bevalling
We zijn allemaal geconditioneerd om op een bepaalde manier over bevallen te denken. Het woord ‘pijn’ en ‘bevallen’ worden vaak in één zin genoemd. Pijn bij een bevalling heeft de functie dat de baarmoeder samentrekt als voorbereiding op de bevalling. Laten we de pijn ‘oerkracht’ of ‘sensatie’ noemen. Deze sensatie heeft dus een functie. Hoe je mentaal aankijkt tegen deze pijn en je verwachtingen zullen invloed hebben over hoe je er in het moment mee om gaat. En hoe ga je er eigenlijk goed mee om? Lees in onze blog ‘omgaan met pijn tijdens de bevalling’.
Mothers Blessing
Hoe kan je op een bewuste en mooie manier de komst van je baby vieren? De mothers blessing kan een mooi alternatief zijn voor de welbekende ‘babyshower’. Een viering oorspronkelijk van de Navajo’s, waarbij juist de moeder en het vieren van moederschap centraal staat. Lees hier meer over de Mother’s Blessing.
Hulp na de geboorte, maak een postpartum plan!
Hoewel de meeste aandacht nu misschien gaat naar de bevalling, is nadenken over de periode erna even belangrijk. Je aandacht zal straks helemaal naar je baby gaan. Hoe kan je ervoor zorgen dat daar de ruimte voor is? Heb je een huisdier, kan iemand daar voor zorgen? Wat is de rol van de kraamverzorgster, heb je al met haar gesproken? Een handige en leuke manier voor hulp bij de maaltijden is het regelen van een ‘foodtrain’. Hierbij kookt elke avond een ander iemand voor jou en komt de maaltijd langsbrengen. Zo kunnen ze meteen met je baby kennis maken (als je dit al wil) en jij hoeft geen boodschappen te doen of te koken. Je kan ook nu vast veel koken voor in de diepvries (soepen en sauzen) en meer langhoudbare producten inslaan.
‘De eerste veertig dagen na de bevalling beïnvloeden de volgende veertig jaar van je leven’
Lees onze blog over het bewust maken van een postpartum plan.