Voorbereiding & natuurlijke tips rondom 38 weken zwanger
Voorbereiden kraamtijd
Heb jij al een postpartum plan? Doe jezelf (en je partner en baby) een groot plezier en regel fijne mensen om je heen die je de eerste weken ondersteunen met het huishouden en eten. Zet een mealtrain in gang, maak een app met ondersteunende vrouwen (en/of mannen) uit je netwerk en zorg dat alles geregeld is van te voren. Lees hier meer tips over het schrijven van een postpartumplan. Ook het boek Omarm de Kraamtijd is een gigantische aanrader. Dit mooi geïllustreerde boekje biedt veel kennis over de kraamtijd, inspirerende citaten, weetjes, checklists, tips en voedende recepten.
Meer boekentips over de kraamtijd:
Wil je straks een heling bevorderende Belly Binding ontvangen? Lees er hier meer over.
Hechting
De hechting is al begonnen in de buik en misschien al wel vóór het indalen van de ziel. Tijdens de kraamtijd gaat de hechting door en vooral het eerste uur (Gouden Uur) heeft een belangrijke invloed op de hechting. Maar ook daarna in de kraamtijd en de eerste levensjaren zijn er allerlei belangrijke momenten die meespelen bij een gezonde hechting. Denk jij bijvoorbeeld dat je een baby kan verwennen? Dit is namelijk onmogelijk! Pas vanaf 6 maanden is er sprake van het eventueel teveel voorzien in wat je baby niet nodig heeft. De eerste 6 maanden heeft het jou nodig en is ze totaal afhankelijk. Lees hier meer over hoe hechting werkt en hoe je het kan bevorderen.
Keizersnede
Of je nou wel of niet bewust voor een keizersnede kiest, het is goed om een aantal dingen te weten voordat het je mogelijk overvalt. Wij geven 6 natuurlijke tips om je voor te bereiden op een keizersnede.
De navelstreng doorknippen
Ken jij de voor- en nadelen van het (snel) doorknippen van de navelstreng? Er zijn ondertussen veel onderzoeken waaruit blijkt dat het laten uitkloppen van de navelstreng vele gezondheidsvoordelen oplevert. Je kan ook kiezen voor een (halve) lotus bevalling.
Waar bevallen
Ondertussen heb je mogelijk een idee van waar jij zou willen bevallen, maar misschien ook niet. Je hoeft ook nog niet gekozen te hebben of je thuis of in het ziekenhuis wilt bevallen tot het allerlaatste moment. Die beslissing kan je altijd nog nemen en je kan altijd van gedachten veranderen. Als de weeën daadwerkelijk begonnen zijn kun je zelf het beste beoordelen waar je je het veiligste voelt. We schreven dit artikel om je hierbij te helpen een bewuste keuze te maken.
Helen van de ‘yoni’ na de bevalling
Yoni is de Sanskriet naam voor vagina. Het stomen van de yoni met bepaalde kruiden is een eeuwenoude traditie in Midden- en Zuid Amerika, China en Afrika. Het stomen kan erg helend zijn na de bevalling. Speciale postpartum-kruiden bevorderen het herstel. Ook Yoni-herbs dragen bij aan een sneller herstel.