Wanneer moet ik een kraampakket in huis hebben?

Het wordt aangeraden om minstens 6 weken voor de uitgerekende datum een kraampakket in huis te hebben. Je verloskundige en kraamverzorgende willen dat je een kraampakket in huis hebt bij zowel een thuisbevalling als bij een bevalling in een geboortehuis of ziekenhuis. Je kan namelijk altijd onverwachts toch thuis bevallen. Bovendien zijn bepaalde producten uit het natuurlijke kraampakket veel fijner dan de producten die je krijgt aangeboden in het ziekenhuis en wil je zelf graag de producten bij de hand hebben. Lees hier om verschillende kraampakketten te vergelijken.

Wanneer wordt mijn pakket of bestelling verzonden?

Voor pakketten: op werkdagen vòòr 20.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden! Als PostNL meewerkt heb je ‘m dan de volgende dag in huis.

Voor brievenbuspakketjes en enveloppen(cordrings bijvoorbeeld): op werkdagen voor 12.00 besteld (en meestal ook nog wel tot 15.00) dezelfde dag verzonden.

Haast? Mail of bel ons! Of vermeld het bij notities.

Wordt het Dalalou Natuurlijk Kraampakket vergoed door mijn verzekering?

Zorgverzekeraar (VVAA) vergoedt het pakket tot 35 euro. Deze verzekering is voor zorgprofessionals. We zijn ons stinkende best aan het doen om ook de andere verzekeringen bewust te maken van het belang en de vraag naar eerlijke en duurzame pakketten! Jij kan ook helpen!: neem contact met je verzekering op om te vragen of het natuurlijke kraampakket vergoed kan worden. Hoe meer vraag, hoe groter de kans is dat het in de toekomst vergoedt gaat worden!

En lees hier onder welke voorwaarden je pakket aftrekbaar is bij de belasting!

Wat is een cordring?

Een cordring is een baby- en milieuvriendelijk alternatief voor de plastic navelklem. Op de verpakking én bij productomschrijving een gebruiksaanwijzing te vinden. Ook kan je verloskundige je hier mee helpen als ze er eerder mee heeft gewerkt.

Waar kan ik mijn kraampakket (van de verzekering) of overgebleven spullen doneren?

Het gebeurt steeds vaker dat vrouwen liever een natuurlijk kraampakket gebruiken en het pakket van de verzekering willen doneren. Dit kan bij Stichting BabyHope, die verschillende inzamelpunten heeft voor projecten in Afrika of bij Puurfoundation die een project in Gambia ondersteunt.

Ook in Nederland zijn er veel vrouwen die weinig of geen geld hebben voor een kraampakket. Het kraampakket van je verzekering kan dan naar de Kraambank in Groningen of Heerenveen of het Geboortecollectief in Amsterdam waar ze gebruikt worden voor vrouwen met een klein budget. Of bijvoorbeeld naar de Holistische Praktijk van Elke Steinhilder, zij stelt ook pakketjes samen van overgebleven spullen om aan te bieden aan ouders met een klein budget. Aan jou de keuze! Ook als je spullen over hebt uit je (natuurlijk) kraampakket kun je ze hierheen sturen.

Wat is er met Nalini Natuurlijk Kraampakket gebeurd?

Met veel liefde hebben we Nalini opgezet in 2016 en er juni 2018 weer afscheid van genomen. Het werd tijd voor een nieuwe fase, waarin iedereen zijn eigen expertise optimaal ging inzetten.

Als jullie uitverkocht zijn, waar zijn er dan nog kraampakketten beschikbaar?

De Dalalou kraampakketten worden ook verkocht via o.a. Ekoplaza, Geboortecentrum Mensenkind, Borstvoedingcentrum Vita Nova, Het Haagsch Geboortehuys, Mommies and Miracles, Draagkracht in Utrecht, Mums and More, Uppies en Zwanger in Brussel. Bekijk hier de volledige lijst met verkooppunten.