Wanneer moet ik een kraampakket in huis hebben?

Het wordt aangeraden om minstens 6 weken voor de uitgerekende datum een kraampakket in huis te hebben. Je verloskundige en kraamverzorgende willen dat je een kraampakket in huis hebt bij zowel een thuisbevalling als bij een bevalling in een geboortehuis of ziekenhuis. Je kan namelijk altijd onverwachts toch thuis bevallen. Bovendien zijn bepaalde producten uit het natuurlijke kraampakket veel fijner dan de producten die je krijgt aangeboden in het ziekenhuis en wil je zelf graag de producten bij de hand hebben om mee te nemen. Lees hier om verschillende kraampakketten te vergelijken.

Wordt het Dalalou Natuurlijk Kraampakket vergoed door mijn verzekering?

Zorgverzekeraar (VVAA) vergoedt het pakket tot 35 euro. Deze verzekering is voor zorgprofessionals. We zijn ons stinkende best aan het doen om ook de andere verzekeringen bewust te maken van het belang en de vraag naar eerlijke en duurzame pakketten! Jij kan ook helpen!: neem contact met je verzekering op om te vragen of het natuurlijke kraampakket vergoed kan worden. Hoe meer vraag, hoe groter de kans is dat het in de toekomst vergoedt gaat worden!

En lees hier onder welke voorwaarden je pakket aftrekbaar is bij de belasting!

Wanneer wordt mijn pakket of bestelling verzonden?

Voor pakketten: op werkdagen vòòr 20.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden! Als PostNL meewerkt heb je ‘m dan de volgende dag in huis.

Voor brievenbuspakketjes en enveloppen(cordrings bijvoorbeeld): op werkdagen voor 12.00 besteld (en meestal ook nog wel tot 15.00) dezelfde dag verzonden.

Haast? Mail of bel ons! Of vermeld het bij notities.

Kosten verzending: pakket 7,20, brievenbuspakket 4,15 en envelop 1,84. Nu gratis verzending vanaf 75,-.

Naar welke landen verzenden jullie?

In principe kunnen we wereldwijd verzenden. Staat het land waarnaar je wilt verzenden er niet bij? Neem dan contact met ons op!

Wat zijn de retourvoorwaarden?

Is er onverhoopt iets mis gegaan en wil je een bestelling of product retourneren? Stuur dan een mail naar info@dalalounatuurlijk.nl en we kijken samen naar een oplossing (geld terug of vervanging van product).

Je kunt de producten retourneren onder vermelding van je ordernummer naar:

eFulFillers B.V. t.a.v. Dalalou
Herenweg 15
3602 AM Maarssen

Wat is het verschil met het natuurlijk kraampakket bij de Ekoplaza?

Bijna niks :-). Het natuurlijke kraampakket dat bij de Ekoplaza verkrijgbaar is heeft alleen géén set affirmatiekaarten en is daardoor goedkoper. Extra cadeautjes kunnen soms verschillen. Check hiervoor de productomschrijvingen. Bovendien kun je kiezen voor gratis ophalen bij een filiaal bij jou in de buurt. De overige kraampakketten (luxe en vegan) zijn niet via Ekoplaza verkrijgbaar.

Wat is het verschil tussen het natuurlijk kraampakket en het natuurlijk kraampakket VEGAN?

Ook niet zoveel, behalve dat er in het vegan kraampakket géén wol zit. Dus geen wollen mutsje, wollen romper, wollen zoogcompressen, heilwol en wolvlies. Wel zit er in het vegan kraampakket magnesiumvlokken en in de luxe vegan een potje puur en vet en bamboe/hennep zoogcompressen ter ‘vervanging’ van de producten.

Wat is een cordring en hoeveel moet ik er aanschaffen?

Een cordring is een baby- en milieuvriendelijk alternatief voor de plastic navelklem. Op de verpakking én bij productomschrijving een gebruiksaanwijzing te vinden. Ook kan je verloskundige je hier mee helpen als ze er eerder mee heeft gewerkt. Je kunt de cordring er eventueel ook op een later moment nog omheen binden. Laat dan wat extra ruimte tussen de navel en de klem.

In principe zou één cordring voldoende moeten zijn, helemaal als je verloskundige er ervaring mee heeft. Er kan onverhoopt altijd iets mis gaan (de cordring wordt per ongeluk doorgeknipt bijvoorbeeld), waardoor veel vrouwen het fijn vinden om er een als reserve te hebben. De kans is wel erg klein dat zoiets gebeurd maar fijn om altijd even met je verloskundige te overleggen. Mogelijk heeft zij ook extra.

Kan ik een kaartje met tekst meesturen?

Wil je iets cadeau doen en een leuke tekst toevoegen? We kunnen bij bestellingen die per envelop worden verstuurd een kaartje met geschreven tekst mee te sturen. Noteer je bericht dan bij notities.

Bij andere bestellingen (pakketpost) kun je bij notities in de winkelmand een bericht schrijven. Deze is dan te zien op de pakbon (geen kosten vermeld) en krijgt de ontvanger te zien.

Ik verwacht een tweeling, wat heb ik extra nodig?

In principe zit in het kraampakket alles dat je nodig hebt voor een tweeling, behalve een extra cordring. Deze kun je er dus extra bij bestellen. Verder kun je overwegen om wat extra kraamverband of maandverband aan te schaffen. Daarnaast zit er één wollen mutsje als cadeau in, dus kun je ook extra bij bestellen indien gewenst. We hebben nu ook een kraampakket voor je tweeling en het luxe kraampakket voor je tweeling (met extra cordring, mutsje en romper).

Als jullie uitverkocht zijn, waar zijn er dan nog kraampakketten beschikbaar?

De Dalalou kraampakketten worden ook verkocht via o.a. Ekoplaza, Geboortecentrum Dana in Zeist, Borstvoedingcentrum Vita Nova, Het Haagsch Geboortehuys, The Womanhood Studio, Mommies and Miracles, Uppies, Duxxie, MijnKraamshop en Zwanger in Brussel. Bekijk hier de volledige lijst met verkooppunten.

Waar kan ik mijn kraampakket (van de verzekering) of overgebleven spullen doneren?

Het gebeurt steeds vaker dat vrouwen liever een natuurlijk kraampakket gebruiken en het pakket van de verzekering willen doneren. Dit kan bij Stichting BabyHope, die verschillende inzamelpunten heeft voor projecten in Afrika of bij Puurfoundation die een project in Gambia ondersteunt.

Ook in Nederland zijn er veel vrouwen die weinig of geen geld hebben voor een kraampakket. Het kraampakket van je verzekering kan dan naar de Kraambank in Groningen of Heerenveen of het Geboortecollectief in Amsterdam waar ze gebruikt worden voor vrouwen met een klein budget. Of bijvoorbeeld naar de Holistische Praktijk van Elke Steinhilder, zij stelt ook pakketjes samen van overgebleven spullen om aan te bieden aan ouders met een klein budget. Aan jou de keuze! Ook als je spullen over hebt uit je (natuurlijk) kraampakket kun je ze hierheen sturen.

Wat is er met Nalini Natuurlijk Kraampakket gebeurd?

Met veel liefde hebben we Nalini opgezet in 2016 en er juni 2018 weer afscheid van genomen. Het werd tijd voor een nieuwe fase, waarin iedereen zijn eigen expertise optimaal ging inzetten. We zijn heel trots en blij met de geboorte van Dalalou. We hopen nog vele zwangeren te mogen inspireren en hiermee bij te dragen aan meer natuurlijke, gezonde en ontspannen geboortes.