Alles wat je wilt weten over babyspullen huren

Yes, een baby op komst! Enorm spannend én tegelijkertijd betekent dat ook dat je ontzettend veel producten nodig hebt. De ene babyuitzetlijst is nog langer dan de ander. En al die producten aanschaffen kan behoorlijk in de papieren gaan lopen. Je babyproducten huren in plaats van nieuw te kopen kan een mooi alternatief zijn. In dit artikel vertelt Julie van Tiny Library over de voordelen van het huren van babyspullen.

Waarom babyproducten huren?

1. De kosten (topmerken voor een laag maandbedrag)

Huren voorkomt dat je een grote investering vooraf hoeft te doen. Het huren van producten is ook een stuk voordeliger dan aanschaffen. Zodra jouw baby de spullen is ontgroeid kan jij de spullen gewoon retourneren. Doordat je de spullen maar een korte periode in gebruik hebt is het zonde om er iets nieuws voor aan te schaffen. Zeker voor topmerken bespaar je vaak wel tot 70% op de nieuwprijs van het product. Ook met zelfs 2 kindjes en soms met 3 kinderen kan het nog voordeliger zijn om te huren dan nieuw aan te schaffen.

2. Schone producten ten opzichte van tweedehands

In tegenstelling tot de meeste tweedehands producten worden de producten door verhuurbureaus, zoals Tiny Library professioneel gereinigd en gecontroleerd. Alle producten worden door een gecertificeerde partij nagekeken en gereinigd. Je kunt er dus op vertrouwen dat de producten schoon en veilig zijn. Dit is een groot voordeel ten opzichte van het kopen op marktplaats.

3. Een betere wereld voor je baby

Door te huren draag je bij aan een duurzamere toekomst. Door babyproducten met elkaar te delen kunnen meerdere baby’s gebruik maken van hetzelfde product. Daarnaast refurbishen en repareren de meeste bureaus ook de producten, zodat ze langer mee gaan. Zo hoeft er uiteindelijk minder geproduceerd te worden, waardoor grondstoffen minder snel uitgeput raken en de co2 uitstoot wordt verlaagd door minder productie en transport. Op deze manier zorgen we samen voor een mooiere wereld voor onze kinderen.

moeder huurt babybedje

4. Ruimtebesparing

Doordat je niet alle producten tegelijkertijd nodig hebt, maar wel alvast in huis wilt hebben bij aanschaf, kun je met huren veel makkelijker pas de producten in huis halen als je ze echt nodig hebt. Zo bespaar je ook nog eens aardig wat ruimte in je huis.

5. Flexibeler

Bevalt iets niet of heb je het niet meer nodig? Dan kun je de producten makkelijk terug sturen en er iets nieuws voor in de plaats laten komen. Zo kun je dus heel flexibel producten uitproberen die bij jou en je gezin passen. Hoef je ook niet te balen dat je iets hebt aangeschaft (voor veel teveel geld) en je het vervolgens niet gebruikt.

Hoe werkt het huren van babyspullen?

Het werkt eigenlijk net als een gewone webshop: je bestelt de producten en geeft aan op welk moment je het in huis zou willen ontvangen. Is je kindje eruit gegroeid? Geen probleem, dan stuur je de producten gratis weer terug. Of je wisselt je kinderwagen om voor een buggy of een duo-wagen. Zo heb je alleen maar de relevante producten in huis voor de fase van je kindje. En bespaar je ook nog eens ruimte, want welke zolder / schuur staat niet vol met babyspullen? Zonde, want dat kan heel goed door een ander kindje gebruikt worden!

vader pakt spullen uit

Spullen huren zorgt er dus voor dat je de allermooiste en beste babyspullen in huis krijgt. Terwijl je bespaart op geld, tijd en opslag. En tegelijkertijd bijdraagt aan een duurzamere toekomst voor onze kinderen.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Julie Munneke van Tiny Library. Tiny Library is het platform in Nederland waar je al je babyspullen voor de eerste jaren van je kindje kunt huren. Denk aan een kinderwagen, co-sleeper, wipstoel of box. Je huurt je baby producten eenvoudig, met de garantie dat alle producten schoon, intact en veilig zijn. Gebruik je de babyspullen niet meer? Retourneer ze gratis. Zo kan Tiny Library er weer andere ouders blij mee maken. Bekijk hier de site om babyspullen te huren of volg Tiny Library op instagram.

11 tips voor een ontspannen geboorte ontvangen?

We delen graag de 11 meest waardevolle 'geheimen' met je om een zachte geboorte te ervaren, zoals spiraling, een open mond, geluid maken en vertrouwen.

Ja, ik ontvang gratis de 11 tips