Zwanger rondom de Feestdagen? Gezellige dagen als Kerst en Oud en Nieuw zul je waarschijnlijk anders gaan beleven dan dat je gewend bent toen je niet zwanger was. Je bent nu gevoeliger en dat wijntje kun je maar beter laten staan. Hoe ga je hiermee om? We proberen een paar zorgzame tips te geven!

Neem een stap terug

Vooral in deze drukke tijden is het belangrijk om extra goed naar je lichaam te luisteren. Vraag jezelf af: welke mogelijkheden heb je om rustiger aan te kunnen doen? Écht rustiger aan te kunnen doen? Vraag jezelf af waar jíj behoefte aan hebt; wat maakt jou rustig; waar wordt jíj blij van?

Wat kan er bijvoorbeeld gebeuren als je dit jaar nee zegt tegen het kerstdiner met je (schoon)ouders waar je eigenlijk helemaal geen zin in hebt? En zijn er mensen om je heen die je kan vragen om je een handje extra te helpen? Hulp vragen vinden we over het algemeen lastig, maar probeer het maar eens. Over het algemeen willen mensen je super graag helpen.

zwanger kerst
Voel je vrij

Sta even stil

Welke rituelen vind jij belangrijk? Rituelen kunnen verdieping geven aan je dagelijkse leven. Tijdens de donkere dagen voor Kerst en ook daarna is het een mooie tijd om even extra stil te staan bij de gebeurtenissen van het afgelopen jaar. Misschien maak je een speciaal plekje in je huiskamer waar je bijzondere spulletjes verzamelt, zoals mooie (affirmatie) kaarten of beeldjes die voor jou een speciale betekenis hebben. Voor jezelf in relatie tot je ongeboren kind. En steek er bijvoorbeeld een kaarsje bij aan. In deze drukke dagen sluipt het er erg makkelijk bij in om maar door door door te gaan. Zo’n zichtbaar plekje in je kamer kan je helpen om wat vaker stil te staan en contact met het nieuwe leven in jouw buik te maken.

affirmatie kaart welkom baby
Affirmatie-kaart

Geef je dieetwensen aan

Dat je geen alcohol voorgeschoteld krijgt als zwangere is de normaalste zaak van de wereld, maar dat er echt gezond en voedzaam voor je gekookt wordt is uitzonderlijk. Gek toch? En toch is het tijdens de zwangerschap dubbel zo belangrijk dat je er een gebalanceerd voedingspatroon op na houdt, om je baby zo een gezonde start te geven. En ja, bij uitzondering een gebakje met suiker kan heus geen kwaad (vooral als je je er NIET schuldig over voelt). Maar lieve vrouw, voedt dat lichaam van je en smeer er niks op dat je niet kan eten.

Wat natuurlijk erg belangrijk is, is dat je er van geniet en dat je luistert naar jouw lichaam. Iedereen is anders.

Gezonde alternatieven en alcoholvrije bubbels 😉

Er zijn veel gezonde alternatieven te verkrijgen en te maken, zoals de beroemde zwartebonenbrownie van de Groene Vrouw of de fameuze vegan-cheesecake van de Groene Meisjes. Je kan je lol niet op als je googelt naar recepten op het net.

En heb toch zin om mee doen met een bubbel of wijntje? We hebben goed nieuws! Sinds kort bestaat er ook een 100% alcoholvrije én biologische wijn. Wij mogen de bubbels van Opia in de maand december gratis weggeven bij een bestelling boven de 35 euro. Zolang de voorraad strekt! Bekijk hier onze webshop en bestel direct.

Nog op zoek naar een cadeau voor jezelf of een zwangere? Bekijk onze cadeaupakketten en verwen jezelf!

We wensen je een enorm fijne Feestdagen en dat ze maar reuze gezellig, gezond en betekenisvol mogen uitpakken!

11 tips voor een ontspannen geboorte ontvangen?

We delen graag de 11 meest waardevolle 'geheimen' met je om een zachte geboorte te ervaren, zoals spiraling, een open mond, geluid maken en vertrouwen.

Ja, ik ontvang gratis de 11 tips