Update: De navelveter wordt niet meer geproduceerd. Er is nu een veiliger en net zo zacht en duurzaam alternatief: de cordring.

We horen het regelmatig: “Ah jammer, ik heb al een kraampakket van mijn verzekering!”. Wat we vervolgens steeds vaker durven te vragen: “Weet je zeker dat je het pakket van je verzekering wèl wilt gebruiken?”.

Veel vrouwen zijn zich nog niet zo bewust van waar ze voor kiezen, zo merkten we, En dat is logisch. Iedereen gebruikt toch gewoon zo’n kraampakket van de verzekering, waarom jij niet?

Wat wil jij tussen je benen?

Neem nou het reguliere kraam- en maandverband. Het bevat katoen vol chemische bestrijdingsmiddelen, chloor, plastic en soms zelfs parfum. Wil je dat écht tussen je benen hebben?

Het duurzame en toffe merk Yoni adverteert met: ‘Chemicals are not for pussies’. Zij verkopen alleen tampons en maandverband van biologisch chloorvrij gebleekt katoen en dus zonder chloor, pesticiden, parfum en plastic. Veel vrouwen merken dat hun menstruatieklachten een stuk verminderen. Dit alleen al geeft te denken toch? Want hoeveel impact hebben al deze vreemde stoffen eigenlijk op je huid en je lichaam, vooral op zulke gevoelige plekken?

Ook in het Dalalou natuurlijk kraampakket zit biologisch kraam- en maandverband, van Natracare. Van biologisch katoen, dus zonder al die reststoffen én ze zijn ook nog eens biologisch afbreekbaar. Wel zo fijn in de gevoelige periode net na de geboorte van je kindje. Die chemische stoffen zitten je herstel dan in elk geval niet in de weg.

In een kraampakket zitten ook onderleggers, waar jouw delicate billen straks op mogen liggen en die gebruikt worden om je placenta op te vangen. Ook hier geldt weer: wil je met je billen bloot én geopend op al die chemische stoffen liggen of kies je voor een schonere en duurzamere variant? In het Dalalou kraampakket zitten ecologische onderleggers met biologisch afbreekbare absorptievulling en niet met chemisch gebleekte fluffpulp. De onderlaag is nog wel van plastic, zodat er echt niets doorheen lekt… maar in de toekomst hopen we zelfs daar ander materiaal voor te kunnen gaan gebruiken.

Voor je baby

Wel eens gedacht aan wat een plastic navelklem voor effect heeft op het milieu? En op jouw baby? Vaak gaat het onnatuurlijke plastic irriteren bij het naveltje en zit het de genezing en het comfort in de weg. In het Dalalou kraampakket zit daarom een Cetro-cordring/navelring. Dit is een rubberen ringetje (ook non-latex verkrijgbaar) en is vrijwel gewichtloos en onzichtbaar. Voor je baby veel comfortabeler dan een lompe navelklem en de kans op irritaties is veel kleiner. De cordring blijft niet haken achter kleding of een luier wat dus veel fijner is bij het verwisselen van een luier of het aankleden van je kindje. 

Eerder zat er ook een navelveter in het natuurlijke kraampakket. Ook een mooi en duurzaam alternatief, echter worden deze niet meer geproduceerd in verband met nieuwe richtlijnen. De cordring is bovendien een veiliger alternatief. Bij de navelveter kon het wel eens gebeuren dat deze niet goed gestrikt werd of toch los ging laten. We zijn dus heel blij met de nieuwe cordring.

Verder zit er in het Dalalou kraampakket een pakje heilwol, ook wel genezende wol of wolvlies genoemd. Het is een 100% natuurlijk geneesmiddel en multi-inzetbaar voor zowel moeder als kind. Diervriendelijk geschoren wol van biologisch gehouden schapen die natuurlijk en zacht gewassen is met behoud van het wolvet in de wol. Ademend, 100% natuurlijk en helend door het wolvet dat er in zit. Te gebruiken voor je gevoelige vagina, tepels, babybillen, noem maar op! Wij vragen ons af waarom dit eigenlijk niet in alle kraampakketten zit? 

Duurzaam

Verder bevat het Dalalou kraampakket een recyclebare matrasbeschermer, biologische alcohol (die is gemaakt zonder chemische bestrijdingsmiddelen en processen), wasbare netbroekjes, chloorvrije watten en katoenen gaasjes. Zo duurzaam mogelijk en zo weinig mogelijk belastend voor het milieu én jouw lichaam. Voor elk product is het meest duurzame alternatief gekozen. Ook aan verpakkingen hebben we gedacht, allemaal daar waar mogelijk recyclebaar en zo natuurlijk als mogelijk.

En niet te vergeten: fijne 100% natuurlijke handzeep van Petit & Jolie. Daar kun je wél mee aankomen voor je kraambezoek en geboorteprofessionals. Die desinfecterende gels zijn zó 2016;-).

Cadeaus

En alsof het niet al leuk genoeg was, het Dalalou kraampakket bevat ook een paar nuttige, fijne & duurzame cadeaus! Omdat wij vinden dat een geboorte iets moois is en dat je daar rondom heen best wel verwend mag worden. Geniet van de biologische kamillethee van de Ekoplaza of maak er een heilzaam badje van, lees je suf over bewust ouderschap in KiindMagazine, verfris je met de natuurlijke deo van Modern Druids, verwonder je over het gemak van de afbreekbare wegwerp mini-luiertjes van Naty en geniet van een verantwoorde raw-vegan snack van Roobar! Allemaal extra én gratis, doe er je voordeel mee! De pakketten hebben dus ook nog eens een veel grotere winkelwaarde dan dat je ervoor betaalt.*

We hebben alle producten samen gezellig en liefdevol in een ecologische shopper verpakt, die je handig kunt gebruiken voor babyspulletjes en als vluchttas. Of je nou thuis, in het ziekenhuis of ergens in het bos bevalt… We sturen het pakket van te voren zó via de post naar jouw huis. Wat wil je nog meer? 😉

* Voor huidige aanbod van cadeautjes bekijk de productpagina in de webshop.

Overgebleven spullen

Wat doe je dan met het kraampakket van je verzekering? Je kunt ‘m terugsturen of in ieder geval aangeven dat je liever een duurzaam kraampakket wilt (je helpt hierbij gehoor te geven aan de vraag naar natuurlijke kraampakketten en daarmee wordt de kans vergroot dat verzekeringen de pakketten in de toekomst in hun assortiment opnemen)

Je kunt je reguliere kraampakket ook doneren aan Stichting Baby Hope of bij een inzamelpunt bij jou in de buurt, zoals het geboortecollectief in Amsterdam of de kraambank in Groningen en Heerenveen.

En waar kies jij voor, de plastic krokodil of een zacht alternatief? 😉

Bestel ‘m hier of via Ekoplaza.

 

Foto: Laura & James

11 tips voor een ontspannen geboorte ontvangen?

We delen graag de 11 meest waardevolle 'geheimen' met je om een zachte geboorte te ervaren, zoals spiraling, een open mond, geluid maken en vertrouwen.

Ja, ik ontvang gratis de 11 tips