Wat zit er in een natuurlijk kraampakket en wat maakt het anders dan een duurzaam kraampakket (van de verzekering)? En waarom is het beter om te kiezen voor een natuurlijk kraampakket van Dalalou? In dit artikel leggen we dit haarfijn en bespreken de inhoud van de natuurlijke kraampakketten.

inhoud van een natuurlijk kraampakket
Foto @poppytopumpkin Inhoud Natuurlijk Kraampakket

Inhoud van het natuurlijke kraampakket

In het natuurlijke kraampakket zitten, net als het kraampakket van de verzekering, alle benodigde verzorgingsproducten voor rondom de geboorte.

Voor alle producten in het natuurlijk kraampakket is een zo duurzaam, eerlijk en liefdevol als mogelijk alternatief gevonden. Denk aan bijvoorbeeld kraamverband van biologisch katoen in plaats van regulier kraamverband met plastic en restgifstoffen. Of gaasjes die gamma-gesteriliseerd zijn in plaats van gebleekt met chloor. Een cordring in plaats van een plastic navelklem en een natuurlijke handzeep in plaats van een chemische handgel. Ook bevat het kraampakket extra producten zoals kamille-kruiden en heilwol (gekaarde wol met lanoline dat genezing bevordert). In dit artikel vergelijken we de verschillende kraampakketten die op de markt zijn.

Wat zit er in een Natuurlijk Kraampakket?

Dit zit er in een Natuurlijk Kraampakket:

extra cadeautjes in natuurlijk kraampakket
Foto @poppytopumpkin Extra cadeautjes

Natuurlijk Kraampakket of Duurzaam Kraampakket?

Wat zit er in het Natuurlijke Kraampakket van Dalalou ten opzichte van andere Natuurlijke & Duurzame Kraampakketten?

Écht duurzaam

Het grootste verschil zit ‘m over het algemeen in dat over alle producten écht is nagedacht en er de duurzaamste optie voor is gevonden. Dalalou werkt vanuit een duurzaam hart wat al vanaf de oprichting voelbaar is. We kijken niet alleen naar het hele productieproces, maar ook hoe de producten uiteindelijk bij zwangeren komt en wat ze ermee doen. We voorzien onze zwangeren daarbij bijvoorbeeld van informatie die bijdraagt aan een ontspannen zwangerschap, geboorte en kraamtijd. En ontwikkelden bovendien de Bewuste Zwangerschapskalender.

Meerwaarde

Daarbij hebben de pakketten van Dalalou een grotere meerwaarde in prijs en beleving door de fijne samenwerkingen en extra’s cadeaus die er in zitten. Het Natuurlijke kraampakket van 75,- heeft bijvoorbeeld een waarde van ruim 120,- door deze mooie samenwerkingen.

Liefdevol

Ook een groot verschil is dat de producten in het natuurlijke kraampakket van Dalalou, naast duurzaam ook liefdevol zijn ingepakt. Zoals we vaak horen van zwangeren: het natuurlijke kraampakket is een feestje om uit te pakken.

Keuze

Ook hebben we een uitgebreide keuze aan kraampakketten. Je kunt je eigen kraampakket samenstellen om verspilling tegen te gaan en we hebben keuze uit vegan kraampakketten, basis, standaard, luxe en kraampakketten voor je tweeling. Ook hebben we cadeaupakketten samengesteld met fijne selfcare producten die bijdragen aan een ontspannen zwangerschap, geboorte en kraamtijd.

producten in het natuurlijke kraampakket vegan

Waarom is een natuurlijk kraampakket beter?

Gezonde start

Natuurlijke producten dragen bij aan een veilige start en een gezonde ontwikkeling van de baby en de kersverse moeder, doordat ze zo weinig mogelijk belastende stoffen bevatten. Je baby en jij zijn extra gevoelig rondom de geboorte en daarom is het belangrijk om je lichaam en dat van je baby zo weinig mogelijk te belasten. Alle energie heb je hard nodig voor andere dingen: voor jou onder andere om te herstellen na de geboorte en voor de borstvoeding; voor je baby uiteraard om te groeien.

Ontspannen geboorte

Naast dat de producten in het natuurlijk kraampakket allemaal zo natuurlijk mogelijk zijn, is ook de beleving anders. Vrouwen vinden het natuurlijk kraampakket over het algemeen een feestje om uit te pakken, wat bijdraagt aan een ontspannen sfeer rondom de geboorte.

Een ontspannen sfeer rondom de geboorte draagt bij aan het aanmaken van de juiste hormonen en maakt de kans op een voorspoedige geboorte groter. Bij de bestelling van je kraampakket ontvang je bovendien het prachtige digitale magazine Yippie! met veel positieve informatie en tips over natuurlijk zwanger zijn, geboorte en kraamtijd. Met uitleg over de producten, columns en achtergrondinformatie.

Sneller herstel

De producten in het natuurlijke kraampakket zijn minder belastend voor jou en je baby omdat het geen chemische en schadelijke (rest) stoffen bevat. Het biologisch kraamverband bevat ook geen plastic waardoor de wond beter kan ademen en sneller herstelt. En de cordring zorgt voor een sneller herstel, omdat dit rubberen ringetje minder irriteert dan een plastic navelklem.

Beste kwaliteit

Met een natuurlijk kraampakket kiest de vrouw voor de beste kwaliteit voor haarzelf en haar baby en laat ze ook nog eens een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk achter. Of je nou bevalt in het ziekenhuis of thuis. Het is een bewuste keuze die bijdraagt aan meer liefdevolle geboortes.

Wil je jezelf nog extra verwennen? Of heb je extra producten nodig in de kraamtijd? We hebben ook uitgebreidere pakketten met extra producten zoals een post-partum-mix, baby-massage olie, wollen strikmutsje, magnesiumvlokken en healing herbs. Bekijk de webshop voor een precieze inhoud.

Wat je ook kiest, een natuurlijk kraampakket is beter voor jou, je baby én het milieu! Bekijk hier de natuurlijke kraampakketten.

Kraampakket kopen? Hier vind je alle kraampakketten op een rij!

Geboorte & Kraamtijd
Zwangerschap & Geboorte

Esmarel Gasman

Esmarel is eigenaar van Dalalou, ervaringsdeskundige in baren x 2 en geboortecoach (Relaxed Bevallen Vanuit Regie). Daarnaast heeft ze een rijke ervaring op het gebied van sociale en creatieve beroepen en is ze initiatiefnemer van Find Your Voice ~ Birthmovement.

11 tips voor een ontspannen geboorte ontvangen?

We delen graag de 11 meest waardevolle 'geheimen' met je om een zachte geboorte te ervaren, zoals spiraling, een open mond, geluid maken en vertrouwen.

Ja, ik ontvang gratis de 11 tips
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.