Wat maakt het natuurlijk kraampakket anders dan een regulier kraampakket (van de verzekering) en wat zit er dan precies in de natuurlijke kraampakketten? En waarom is het beter om te kiezen voor een natuurlijk kraampakket? In dit artikel leggen we het haarfijn uit.

Inhoud van het natuurlijke kraampakket

Het natuurlijk kraampakket bevat, net als het kraampakket van de verzekering, alle benodigde verzorgingsproducten rondom de geboorte.

Voor alle producten in het natuurlijk kraampakket hebben we een zo duurzaam, eerlijk en liefdevol als mogelijk alternatief gezocht. Denk aan bijvoorbeeld kraamverband van biologisch katoen in plaats van regulier kraamverband met plastic en restgifstoffen. Of gaasjes die gamma-gesteriliseerd zijn in plaats van gebleekt met chloor. Een cordring in plaats van een plastic navelklem en een natuurlijke handzeep in plaats van een chemische handgel. Ook bevat het kraampakket extra producten zoals kamille-kruiden en heilwol (gekaarde wol met lanoline dat genezing bevordert). We geven hier een overzicht van de verschillen:

Cadeautjes kraampakket
Foto @poppytopumpkin

Naast het grote verschil in producten zijn de producten in het natuurlijke kraampakket ook duurzaam en liefdevol ingepakt. Zoals we vaak horen van zwangeren: het natuurlijke kraampakket is een feestje om uit te pakken.

Waarom is een natuurlijk kraampakket beter?

Gezonde start

Natuurlijke producten dragen bij aan een veilige start en een gezonde ontwikkeling van de baby en de kersverse moeder, doordat ze zo weinig mogelijk belastende stoffen bevatten. Je baby en jij zijn extra gevoelig rondom de geboorte en daarom is het belangrijk om je lichaam en dat van je baby zo weinig mogelijk te belasten. Alle energie heb je hard nodig voor andere dingen: voor jou onder andere om te herstellen na de geboorte en voor de borstvoeding; voor je baby uiteraard om te groeien.

Een feestje om uit te pakken.

Ontspannen geboorte

Naast dat de producten in het natuurlijk kraampakket allemaal zo natuurlijk mogelijk zijn, is ook de beleving anders. Vrouwen vinden het natuurlijk kraampakket over het algemeen een feestje om uit te pakken, wat bijdraagt aan een ontspannen sfeer rondom de geboorte.

Een ontspannen sfeer rondom de geboorte draagt bij aan het aanmaken van de juiste hormonen en maakt de kans op een voorspoedige geboorte groter. Bij de bestelling van je kraampakket ontvang je bovendien het prachtige digitale magazine Yippie! met veel positieve informatie en tips over natuurlijk zwanger zijn, geboorte en kraamtijd. Met uitleg over de producten, columns en achtergrondinformatie.

Sneller herstel

De producten in het natuurlijke kraampakket zijn minder belastend voor jou en je baby omdat het geen chemische en schadelijke (rest) stoffen bevat. Het biologisch kraamverband bevat ook geen plastic waardoor de wond beter kan ademen en sneller herstelt. En de cordring zorgt voor een sneller herstel, omdat deze dit rubberen ringetje minder irriteert dan een plastic navelklem.

Beste kwaliteit

Met een natuurlijk kraampakket kiest de vrouw voor de beste kwaliteit voor haarzelf en haar baby en laat ze ook nog eens een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk achter. Of je nou bevalt in het ziekenhuis of thuis. Het is een bewuste keuze die bijdraagt aan meer liefdevolle geboortes.

Wil je jezelf nog extra verwennen? Of heb je extra producten nodig in de kraamtijd? We hebben ook uitgebreidere pakketten met extra producten zoals een post-partum-mix, baby-massage olie, wollen strikmutsje, magnesiumvlokken en healing herbs. Bekijk de webshop voor een precieze inhoud.

Wat je ook kiest, een natuurlijk kraampakket is beter voor jou, je baby én het milieu! Koop hier jouw natuurlijke kraampakket.

wat heb je nodig kraampakket
Foto @poppytopumpkin

11 tips voor een ontspannen geboorte ontvangen?

We delen graag de 11 meest waardevolle 'geheimen' met je om een zachte geboorte te ervaren, zoals spiraling, een open mond, geluid maken en vertrouwen.

Ja, ik ontvang gratis de 11 tips
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.