Heilwol, ook wel gekaarde wol, heelwol of genezende wol genoemd, is een 100% natuurlijk geneesmiddel en multi-inzetbaar voor zowel moeder als kind. 

Heilwol zorgt ervoor dat geïrriteerde, gevoelige of ontstoken huid kan blijven ademen en niet wordt afgesloten. Door de structuur van de wol wordt er een luchtlaagje gevormd, dat zorgt voor optimale ventilatie. Daarnaast absorbeert de wol vocht en zweet. En het geeft natuurlijke lanoline af. Lanoline is het van nature aanwezige wolvet in de wol. Lanoline heeft een helende en verzachtende werking op de huid.

Gebruik van de heilwol

Je kunt een plukje heilwol op de billetjes van de baby leggen in de luier als ze schraal zijn. Of heilwol gebruiken bij gevoelige tepels of tepelkloven door een plukje op je borst in je bh te leggen. Bij gevoelige hechtingen of kleine wondjes aan je vagina kun je een plukje heilwol op je maandverband of in je onderbroek leggen. Mocht het naveltje van je baby wat geïrriteerd raken, leg dan een plukje heilwol op het naveltje en doe er een ouderwets navelbandje of verbandje omheen (niet te strak).

Heilwol is een 100% natuurlijk geneesmiddel.

Na 12-24 uur kun je het plukje verwijderen of wisselen als de klachten nog niet over zijn. Je kunt een plukje één à twee keer gebruiken. Reinig de wol eventueel door het buiten in de zon te leggen. Was de wol niet, dan verliest het zijn wolvet/lanoline.

Wolvlies

Heilwol is iets anders dan wolvlies. Wolvlies is ook gekaarde wol, maar dan compacter. Deze is geschikt voor het maken van wikkels en wordt veel in de natuurlijke kraamzorg gebruikt voor naweeën en krampjes.

Keuze

Wil je losse heilwol kopen? In onze webshop hebben we gekaarde wol van City Sheep. Deze wol komt van het Shetlandschaap, is gekaard in Friesland en gewassen met wasnoten. Puurder kan niet!

In de kraampakketten zit heilwol van Popolini en komt van ecologisch & diervriendelijk gehouden schapen en is op milde en natuurlijke wijze gewassen en gekaard (gekamd). Ook 100% puur dus!

Al gehoord van Spiraling?

Deze en meer natuurlijke tips voor een ontspannen geboorte delen we graag met je.

Ja, ik ontvang gratis de 11 tips