Heilwol

Heilwol, ook wel gekaarde wol, heelwol of genezende wol genoemd, is een 100% natuurlijk geneesmiddel en multi-inzetbaar voor zowel moeder als kind. 

Heilwol zorgt ervoor dat geïrriteerde, gevoelige of ontstoken huid kan blijven ademen en niet wordt afgesloten. Door de structuur van de wol wordt er een luchtlaagje gevormd, dat zorgt voor optimale ventilatie. Daarnaast absorbeert de wol vocht en zweet. En het geeft natuurlijke lanoline af. Lanoline is het van nature aanwezige wolvet in de wol. Lanoline heeft een helende en verzachtende werking op de huid.

rode billetjes

Gebruik van de heilwol

Je kunt een plukje heilwol op de billetjes van de baby leggen in de luier als ze schraal zijn. Of heilwol gebruiken bij gevoelige tepels of tepelkloven door een plukje op je borst in je bh te leggen. Bij gevoelige hechtingen of kleine wondjes aan je vagina kun je een plukje heilwol op je maandverband of in je onderbroek leggen. Mocht het naveltje van je baby wat geïrriteerd raken, leg dan een plukje heilwol op het naveltje en doe er een ouderwets navelbandje of verbandje omheen (niet te strak).

Heilwol is een 100% natuurlijk geneesmiddel.

Na 12-24 uur kun je het plukje verwijderen of wisselen als de klachten nog niet over zijn. Je kunt een plukje één à twee keer gebruiken. Reinig de wol eventueel door het buiten in de zon te leggen. Was de wol niet, dan verliest het zijn wolvet/lanoline.

Wolvlies

Heilwol is iets anders dan wolvlies. Wolvlies is ook gekaarde wol, maar dan compacter. Deze is geschikt voor het maken van wikkels en wordt veel in de natuurlijke kraamzorg gebruikt voor naweeën en krampjes.

Heilwol kopen

Wil je losse heilwol kopen? In onze webshop hebben we pure gekaarde wol van City Sheep. Deze wol komt van het Shetlandschaap, is gekaard in Friesland en gewassen met wasnoten. Het komt van ecologisch & diervriendelijk gehouden schapen. Puurder kan niet!

heilwolle kopen

Ook in de kraampakketten zit heilwol van City Sheep Nature.

11 tips voor een ontspannen geboorte ontvangen?

We delen graag de 11 meest waardevolle 'geheimen' met je om een zachte geboorte te ervaren, zoals spiraling, een open mond, geluid maken en vertrouwen.

Ja, ik ontvang gratis de 11 tips