Al van een cordring gehoord? In Nederland en veel andere Westerse landen is het gebruikelijk om de navelstreng van de pasgeboren baby af te klemmen en vervolgens te knippen om zo de placenta van het kindje los te maken. Voor de baby heeft het veel gezondheidsvoordelen om te wachten tot de navelstreng helemaal is uitgeklopt en daarna pas te knippen.

Een lange tijd werd de navelveter veel gebruikt. Een fijn en zacht alternatief, echter wel wat minder betrouwbaar dan een klem of cordring. Sinds de uitvinding ervan wordt meer de plastic navelklem ingezet. Echter is deze klem niet zó duurzaam en zorgt vaak voor veel irritaties. Het is een groot lomp ding aan je kleine baby’tje. Gelukkig is er nu dus ook de cordring! Een super fijn, zacht, duurzaam én baby-vriendelijk alternatief!

Cordring

Een cordring (of navelring) is een piepklein rubberen ringetje dat om de navelstreng heen geschoven kan worden om deze zo af te dichten als hij doorgeknipt wordt. Er blijft slechts een klein ringetje achter om het navelstompje en heeft het zelfde gebruiksgemak als een plastic navelklem.

alternatief navelklem kraamartikel

De cordring is vrijwel gewichtloos en onzichtbaar. Voor je baby veel comfortabeler dan een plastic navelklem. De kans op ontstekingen is daarmee ook kleiner. Ze zijn makkelijk schoon en droog te houden. De cording blijft ook niet haken achter kleding of een luier waardoor ook de moeder meer op haar gemak zal zijn bij het verwisselen van een luier of het aankleden van haar kindje.

Natuurrubber of latex-vrij

Een cord ring is standaard gemaakt van natuurrubber. Sommige mensen hebben een overgevoeligheid voor latex en daarom is er ook een latex-vrije variant verkrijgbaar.

De cordring van natuurrubber is zachter en soepeler en daardoor fijner in gebruik. De latex-vrije variant is stugger om aan te brengen.

De latex-vrije variant is dus alleen bedoeld voor als jezelf overgevoelig of allergisch bent voor latex, omdat je baby hopelijk veel huid op huid met je zal liggen de eerste weken/maanden!

Wij hebben uiteraard een cordring in de natuurlijke kraampakketten zitten en ze zijn ook los verkrijgbaar in onze webshop. De cordrings komen van Birth Essentials en bevatten een gebruiksaanwijzing. Bestel een cordring hier!

hoe gebruik je een cord ring
Gebruiksaanwijzing cordring

11 tips voor een ontspannen geboorte ontvangen?

We delen graag de 11 meest waardevolle 'geheimen' met je om een zachte geboorte te ervaren, zoals spiraling, een open mond, geluid maken en vertrouwen.

Ja, ik ontvang gratis de 11 tips
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.