Ow, wat wensen we elke moeder een prachtige en natuurlijke bevalling toe!

In onze maatschappij zijn we soms ver afgeraakt van onze natuur door de vele prikkels om ons heen, waardoor bevallen/baren niet altijd meer gaat zoals we zouden willen. Hoe kun je ervoor zorgen dat je een zo ontspannen als mogelijke geboorte ervaart?

Wij geven in de komende tijd een aantal tips die je hierbij kunnen ondersteunen!

Positieve gedachten

We weten ondertussen wel wat de kracht van ons denken is. En ook tijdens de bevalling en je zwangerschap kun je dit sterke instrument inzetten.

Wat je ook doet, vertel jezelf geen negatieve dingen tijdens de bevalling. Niet zoiets als: “Dit doet pijn”, “Ik kan dit niet” of iets dergelijks dat ook maar een klein beetje angst kan inboezemen. Negatieve gedachten zullen je niet helpen ontspannen en dat is juist wat je nodig hebt zoals we ondertussen weten. Je wilt namleijk oxytocine aanmaken.

“De natuur heeft mij gemaakt om te kunnen baren”.

Focus je dus op positieve gedachten, zoals: “Ik kan dit, ik ben krachtig”, “Elke wee brengt mijn kindje dichter bij de geboorte”, “Ik vertrouw op mijn lichaam en op mijn kindje”, “De natuur heeft mij gemaakt om te kunnen baren”. Je kunt jezelf bij elke wee voorhouden: Weer een wee dichter bij de geboorte van mijn baby! Weer een wee dichter bij de baby in mijn armen!

Visualiseren

Mooie plaatjes visualiseren helpt daarbij ook. Zie voor je hoe je lichaam zich ontspant en zich opent als een bloem. Denk jezelf op een hele mooie plek en voel hoe daar de zon je lichaam verwarmt. Zie voor je hoe prachtige energiekleuren door je lichaam vloeien. Visualiseer de kracht die door je lichaam beweegt en alles wat jou helpt sterk en tegelijk zacht te blijven.

Je kunt dit voor de bevalling al oefenen, door ontspannen op bed te gaan liggen en allerlei prachtige dingen voor je te zien. Zodra je werkelijk aan het bevallen bent, hoef je alleen maar terug te denken aan die mooie dingen om je lichaam weer net zo te laten ontspannen.

Affirmatiekaarten en fijne muziek kunnen je hierbij ondersteunen!

In de ons digitale magazine Yippie! die je gratis krijgt bij je bestelling in onze webshop staan meer tips beschreven. In het magazine vind je trouwens nog veel meer fijn leesvoer over natuurlijk zwanger zijn, natuurlijk bevallen en natuurlijk kramen!

Bestel hier affirmatiekaarten voor tijdens de Zwangerschap & Geboorte

Bestel hier Geboorte-affirmatiekaarten

 

Meer lezen?

Lees hier over hoe je spiraling kan inzetten tijdens de bevalling

Lees hier hoe je geluid kan inzetten tijdens de bevalling

Lees hier hoe je gebruik kan maken van de zwaartekracht tijdens de bevalling

Esmarel Gasman

Esmarel is eigenaar van Dalalou, ervaringsdeskundige in baren x 2 en geboortecoach (Relaxed Bevallen Vanuit Regie). Daarnaast heeft ze een rijke ervaring op het gebied van sociale en creatieve beroepen en is ze initiatiefnemer van Find Your Voice ~ Birthmovement.

11 tips voor een ontspannen geboorte ontvangen?

We delen graag de 11 meest waardevolle 'geheimen' met je om een zachte geboorte te ervaren, zoals spiraling, een open mond, geluid maken en vertrouwen.

Ja, ik ontvang gratis de 11 tips
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.