We delen een aantal tips voor een zó ontspannen mogelijke bevalling. Een daarvan is: geluid produceren. Maar niet zomaar! We leggen in dit artikel uit hoe je geluid kan inzetten. Wil je meer tips voor een ontspannen bevalling ontvangen? Ontvang ze hier overzichtelijk in je inbox.

Dicht bij jezelf

Geluid dat je eruit wil laten komen kan bevrijdend en ontspannend werken. Het brengt je fysiek en gevoelsmatig dichter bij jezelf.

Laat vooral gebeuren wat je lichaam aangeeft. Krampachtig zwijgen kan nooit de bedoeling zijn. Als er een wee aankomt is het heel logisch om daar geluid bij te maken, hou het in ieder geval niet in.

Let wel op dat je niet te veel gaat schreeuwen. Dit kan je juist weer uit balans brengen, doordat de aandacht teveel buiten jezelf wordt geplaatst. Ook kan schreeuwen juist veel energie en kracht kosten.

Oergeluid

Veel vrouwen hebben veel baat bij de aandacht naar hun stem te brengen en er een soort oerzang uit te laten komen. Je moet misschien even over een drempel heen met je gekke oermoeder-klanken, maar oh wat kan zo’n geluid je steunen! Door het geproduceerde geluid kan de energie in je lichaam makkelijk(er) stromen.

Herinner jezelf er altijd aan dat het jouw bevalling is, wat een ander ervan denkt of vindt is niet van belang. Het is belangrijk dat jij doet wat je nodig hebt om je bevalling zo prettig mogelijk te maken! Zing jouw oerbeval-lied maar als het wil komen!

Give birth like nobody is watching!

Dalalou

Wil je meer tips ontvangen voor een ontspannen bevalling? Ontvang ze hier overzichtelijk in je inbox.

Op zoek naar fijne producten tijdens je zwangerschap? Bekijk ons cadeaupakket Zwanger.

11 tips voor een ontspannen geboorte ontvangen?

We delen graag de 11 meest waardevolle 'geheimen' met je om een zachte geboorte te ervaren, zoals spiraling, een open mond, geluid maken en vertrouwen.

Ja, ik ontvang gratis de 11 tips