Ow, wat wensen we elke moeder een prachtige en natuurlijke bevalling toe!

In onze maatschappij zijn we soms ver afgeraakt van onze natuur door de vele prikkels om ons heen, waardoor bevallen niet altijd meer gaat zoals we zouden willen. Hoe kun je ervoor zorgen dat je een zo ontspannen als mogelijke bevalling krijgt?

Wij geven in de komende weken een aantal tips die je hierbij kunnen ondersteunen!

1. Spiraling

Spiraling is misschien wel het meest waardevolle ‘geheim’ dat we je kunnen ‘verklappen’. Spiraling is eigenlijk heel eenvoudig: Je heupen (en je hele lichaam mag mee doen) vloeiend bewegen in cirkels. Je maakt de rondjes telkens iets groter en daarna weer telkens iets kleiner, zoals een spiraal.

Deze beweging is een erg krachtige manier om de energie door heel je lichaam te laten vloeien en zo hiermee je lichaam te ontspannen en alles in je lichaam met elkaar te laten samenwerken.

Je staat rechtop, voeten iets uit elkaar en met je heupen maak je spiraal-vormen. Je draait rondjes die steeds groter en dan weer steeds kleiner worden. Ook bewegen in 8 vorm (zoals een lemniscaat) geeft een dergelijk effect.

Spiraling helpt je lichaam te ontspannen en alles in je lichaam met elkaar te laten samenwerken

Het bewegen in spiraal of lemniscaat helpt mee om je lichaam te openen en om actief mee te doen met de golfbeweging van de weeën. Je hele lichaam kan meedoen als een soort weeëndans.

De spiraal en lemniscaat zijn beide zeer krachtige symbolen en zijn overal op de wereld en in de natuur terug te vinden.

Dansen brengt je bovendien fysiek en gevoelsmatig dichter bij jezelf en helpt je om je intuïtie te volgen en naar jezelf te luisteren.

In de ons digitale magazine Yippie! die je gratis krijgt bij je bestelling in onze webshop staan meer tips beschreven. In het magazine vind je trouwens nog veel meer fijn leesvoer over natuurlijk zwanger zijn, natuurlijk bevallen en een natuurlijke kraamtijd!

Esmarel Gasman

Esmarel is eigenaar van Dalalou, ervaringsdeskundige in baren x 2 en geboortecoach (Relaxed Bevallen Vanuit Regie). Daarnaast heeft ze een rijke ervaring op het gebied van sociale en creatieve beroepen en is ze initiatiefnemer van Find Your Voice ~ Birthmovement.

11 tips voor een ontspannen geboorte ontvangen?

We delen graag de 11 meest waardevolle 'geheimen' met je om een zachte geboorte te ervaren, zoals spiraling, een open mond, geluid maken en vertrouwen.

Ja, ik ontvang gratis de 11 tips
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.