Eindelijk is het zover. De fijne rompers van Jetpaq zijn te verkrijgen in onze webshop. We volgden Jetpaq al een tijdje en konden de nieuwe rompers (en strikmutsjes) persoonlijk voelen op de beurzen waar we elkaar tegen kwamen. We waren onder de indruk en zijn overtuigd dat dít de perfecte romper voor jouw baby op komst is. Op gebied van gebruikersvriendelijkheid, zachtheid, onderhoud, diervriendelijkheid én voor het milieu!

En hoewel we even wennen moesten aan het idee dat kunstzijde toch echt beter is voor het milieu (en diervriendelijker!) dan gewoon zijde, waren we al gauw overtuigd van de voordelen.

Rayon draagt net zo prettig als katoen terwijl de stof zachter en soepeler is en zijdeachtig aanvoelt.

Door wol reguleert je baby zelf de warmte en de wol & (kunst)zijde beschermt je baby tegen prikkels, meer dan een katoenen romper. De ideale blend van wol & rayon (kunstzijde) zorgt ervoor dat de romper lang mee gaat en makkelijk wasbaar is.

Wat is Kunst-Zijde?

Rayon-vezels worden gewonnen uit hout en vervolgens bewerkt tot bruikbare vezel om te breien. Je kan dit proces vergelijken met het bewerken van bamboe-vezel tot textiel. Is dit proces dan niet erg milieu belastend? Wat veel mensen niet weten is dat met name katoen en zijde erg belastend zijn voor het milieu (door spoelen, pesticiden-gebruik en zijde is ook erg dieronvriendelijk). Rayon lijkt veel op katoen, maar is milieuvriendelijker, gladder en zachter. Het heeft een nog hoger absorptievermogen (150% meer dan katoen!) en is erg plooibaar. Ook is rayon milieuvriendelijker dan bamboe en dat gaf Jetpaq de doorslag om voor deze vezel te gaan.

Rayon draagt net zo prettig als katoen terwijl de stof zachter en soepeler is en zijdeachtig aanvoelt. Gek genoeg vertoont deze hout-vezel na bewerking dezelfde eigenschappen als zijde. Aan die laatste eigenschap dankt de vezel de bijnaam ‘kunstzijde’.

natuurlijke materialen

Wol

Wol heeft een aantal hele mooie eigenschappen: wol voelt warm aan als het koud is en koel als het warm is, wol ademt en wol kan veel vocht opnemen. Door de zeer goede isolerende eigenschappen is wol comfortabel zowel bij warmte als in de kou.
Kortom wat Jetpaq betreft het perfecte basis bestanddeel voor (baby)kleding. Alleen heeft wol ook een hoop nadelen, daarom gingen wij op zoek naar de perfecte blend.
Omdat Jetpaq door de wol geverfd is als het om textiel gaat, gingen zij op zoek naar de perfecte combinatie om de ideale romper te maken.

Na veel testen, veel bellen, breien en zoeken in de kleinste hoekjes van Istanbul, waar hun producent zich bevindt, vonden ze de ideale blend: Wol met Kunst-Zijde (ook Rayon genoemd dus).

Vlekkerig

Het kan zijn dat de romper wat vlekkerig is, hoe komt dat? Wist je dat de textiel ververij de meest vervuilende industrie is op aarde is (na de olie-raffinaderij)? Om de wereld nog net zo mooi aan onze kinderen te geven als deze nu is, heeft Jetpaq daar wat op bedacht.
Ze verven alles met de hand in hun studio in Veghel. Ze krijgen de items ongebleekt, onbewerkt binnen in de studio en gaan vervolgens in het verfbad (doordat ze in EU verven, is dit sowieso heel streng, en terecht). Naast dat ze enkel het hoog nodige gebruiken om de kleurechtheid te bewaken (namelijk een soort zout en azijn), verbruiken ze ‘nauwelijks’ water. Dat wil zeggen: in een gemiddeld kledingstuk in de winkel zit 40 liter, in onze items ’slechts’ 5 liter.
Dit alles maakt de items uniek, maar ook vaak NIET egaal, wat ons betreft de schoonheid van het product. Ze hebben dan ook het motto: those stains were there anyway, so let’s play. Oftewel: de vlekken zaten er toch wel in, dus maak ‘m lekker nog wat viezer. 🙂

Waarom is deze romper de fijnste op aarde?

Als je de hierboven genoemde bestanddelen mengt, een blend maakt, levert dat naar onze mening de perfecte combinatie op. Het heft elkaars nadelen op. Wol kreukt snel terwijl kunst-zijde heel glad is, makkelijk plooit maar niet kreukt. Wol pluist gemakkelijk terwijl rayon glad is en absoluut niet pluist. Wol is moeilijk wasbaar maar door het te mengen ontstaat een zogenaamde ‘super wash’, waardoor deze helemaal gebruiksvriendelijk is. Wol is teer en heeft een lage treksterkte, rayon is dan weer super sterk. Bovendien kriebelen ze niet!

Maar heel eerlijk gezegd, eigenlijk zou je ze gewoon moeten voelen. In de rompers van Jetpaq wil je wonen!

groene romper kraampakket

Ze zijn hand-gemaakt in Instanbul en hand-geverfd in Nederland, wat ook voor veel waterbesparing zorgt!

Conclusie

Deze perfecte romper van wol en kunstzijde is de meest duurzame & diervriendelijke keuze. En nog heerlijk zacht en goed wasbaar ook!

Koop hier deze prachtige romper, voor je baby of als kraamcadeau! Ook meerdere kleurtjes verkrijgbaar in combi met een wollen strikmutsje! De witte romper (samen met een wollen strikmutsje) zitten ook in de nieuwe luxe kraampakketten!

perfecte romper
Romper nu ook in luxe kraampakket!

Esmarel Gasman

Esmarel is eigenaar van Dalalou, ervaringsdeskundige in baren x 2 en geboortecoach (Relaxed Bevallen Vanuit Regie). Daarnaast heeft ze een rijke ervaring op het gebied van sociale en creatieve beroepen en is ze initiatiefnemer van Find Your Voice ~ Birthmovement.

11 tips voor een ontspannen geboorte ontvangen?

We delen graag de 11 meest waardevolle 'geheimen' met je om een zachte geboorte te ervaren, zoals spiraling, een open mond, geluid maken en vertrouwen.

Ja, ik ontvang gratis de 11 tips
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.