Wonder van zwangerschap

Het moment van conceptie is een magisch moment. Als je weet hoe ongelooflijk veel processen er op microscopisch niveau plaats moeten vinden voor een succesvolle bevruchting, dan besef je waarschijnlijk dat iedere zwangerschap een wonder is. Het begint al in de buik van je moeder, waar jij als baby eicellen aanmaakt en er vervolgens als je vrouw wordt, bij iedere menstruatiecyclus een rijpe eicel vrij komt bij de eisprong. Dus de eicel waar jouw baby uit ontstaat heeft in de de buik van jouw moeder gezeten. Dit verbindt 3 generaties.

Van bevruchting tot innesteling

De bevruchting is het samenkomen van die éne zaadcel met de eicel. Dat ene moment waarop een spermacel een eicel bevrucht, wordt ook wel conceptie genoemd. Het moment dat één van de 300 miljoen cellen die de ‘levensgevaarlijke’ reis naar de eicel heeft overleeft en als eerste aankomt. Met deze samensmelting van een zaadcel met de eicel ontstaat er door celdeling een zogeheten zygote. Deze bevruchte eicel legt de reis naar de baarmoeder af om zich veilig in te nestelen op de juiste plek waar die zal groeien, groeien, groeien. Zo machtig bijzonder.

Liefdevolle conceptie

Niet alleen op fysiek niveau, maar ook op energetisch vlak is iedere zwangerschap een waar wonder. Het ontstaan van een nieuw mens, een nieuw bewustzijn gaat veel verder dan alleen het seksueel samenkomen van twee partners. Op het moment van conceptie komt er van beide partners een enorme hoeveelheid levens/liefdes energie vrij. Dit samen vormt een krachtig energieveld waarin het nieuwe leven veilig geboren kan worden op aarde. Als een baby ongewenst is of de moeder met veel stress te maken heeft tijdens de zwangerschap kan dit invloed hebben op de ontwikkeling van de ongeboren baby en in een later stadium ook invloed hebben op gedrag en ontwikkeling. Het is belangrijk je hiervan bewust te zijn zonder jezelf daar een schuldgevoel over aan te praten. En het is goed te weten dat veel invloeden ook hersteld kunnen worden. Bron.

contact baby en moeder

Spiritualiteit

Spiritualiteit kan op veel verschillende manieren gezien worden. Men spreekt vaak over de ziel die in daalt rondom de conceptie. Je kunt voor jezelf nagaan in hoeverre je dit aanspreekt en welk gevoel je daarbij hebt. Ondertussen weten we wel dat er veel zwangeren en geboortewerkers ervaringen hebben met het communiceren met het ongeboren kind, hoe mooi is dat?

Door open te staan voor contact met de ziel van je ongeboren kind (ook al voor de conceptie) kan het je wellicht nieuwe ervaringen opleveren. Ouders hoeven zich niet persé bewust te zijn van het contact. Ook als een kindje op bewust niveau ongepland of misschien zelf ongewenst ontstaat, kan het tóch veilig landen in het onbewuste energieveld dat bij één of beide ouders aanwezig is. Andersom kan een op bewust niveau gewenst kindje zich energetisch niet veilig genoeg voelen om te landen. Er spelen veel factoren mee die invloed hebben op het veilig voelen en daarmee gezond ontwikkelen. Een factor kan bijvoorbeeld de omgeving zijn waarin je zelf opgegroeid bent, maar ook hoe veilig jij je nu zelf voelt in de situatie waarin je zit.

Energetische blauwdruk

Hoe dan ook, de energie van met name de moeder heeft een belangrijke invloed op de ontwikkeling van het kindje. Tijdens de conceptie en ontwikkeling van het kindje wordt de energetische blauwdruk van een kindje vastgelegd. Een moeder die tijdens de conceptie heel veel stress ervaart, om wat voor reden dan ook, zal dit stressniveau in de energetische blauwdruk van het kindje overbrengen. Een moeder die heel veel angst ervaart zal deze angst op energetisch niveau overbrengen. Een moeder die veel rust en ontspanning ervaart zal dát overbrengen.

Je kunt niet altijd zomaar iets veranderen aan de omstandigheden, maar het is wel belangrijk om je bewust te zijn van de energie die je bij je draagt wanneer je zwanger bent of zwanger wilt worden. Wanneer je op latere leeftijd tegen bepaalde problemen aanloopt met je kindje, loont het de moeite om op onderzoek uit te gaan naar de energetische blauwdruk van je kindje. Het kan zijn dat bijvoorbeeld een luisterkindafstemming hierbij inzichten geeft. We hopen je met dit artikel inzicht te hebben gegeven in de verschillende invloeden op de conceptie en wensen je een mooie en leerzame weg in verbinding met je (ongeboren) kindje.

 

Dit artikel schreven wij in samenwerking met Anouk van Moedernatuurlijk.

Meer lezen over dit thema?

Het vierde trimester

Wat heb je nodig voor een ontspannen bevalling?

Van eisprong tot innesteling

 

 

11 tips voor een ontspannen geboorte ontvangen?

We delen graag de 11 meest waardevolle 'geheimen' met je om een zachte geboorte te ervaren, zoals spiraling, een open mond, geluid maken en vertrouwen.

Ja, ik ontvang gratis de 11 tips