Zoek je een leuk cadeau voor je zwangere vriendin, collega of dochter? Wij geven je de mooiste, leukste, origineelste, meest praktische en duurzame ideeën om te geven.

Een bijzonder moment

Als een vrouw zwanger raakt dan kan het prachtig zijn om dit te vieren. In onze cultuur wordt dat eigenlijk weinig gedaan, maar hoe mooi is het om even bij dit bijzondere moment stil te staan? Een mooie kaart sturen, haar een massage-bon geven of ‘gewoon’ een praktisch cadeau? Wij deden onderzoek onder onze zwangeren en zetten de leukste en meest gewilde cadeaus op een rijtje!

1: Een cadeaupakket

Toen wij zelf zwanger waren misten wij enorm de aandacht die onze zwangere buik nodig had. Als je zwanger bent, dan ben je gevoeliger en zou je jezelf en je aanstaande baby wel wat extra willen verzorgen. Ook onze ondervraagde zwangeren ervoeren dit. 

Alleen al de tijd om iets uit te zoeken kan je tegenhouden. Veel fijne verzorgingsproducten zijn er te vinden op internet, maar er is zoveel keuze! En mocht je er toch de tijd voor nemen, om ook daadwerkelijk de stap te nemen voor jezelf een verwen-pakket of verwen-cadeaus te kopen: het komt er vaak niet van.

Er zijn maar weinig vrouwen die de keuze maken om zoiets voor zichzelf aan te schaffen. Geweldig als je dit wel doet, chapeau! Lang leve selfcare. En hoe fijn is het om een heerlijk verwen-pakket te krijgen met allerlei verzorgingsproducten? Met dit idee is Dalalou zelfs ooit ontstaan: fijne en natuurlijke producten voor de mama-to be.

Samen met geboortewerkers en zwangeren stelden wij vervolgens een natuurlijk cadeaupakket samen, helemaal afgestemd op de behoefte van de bewuste zwangere vrouw. Dit cadeaupakket met heerlijke verzorgingsproducten die bijdragen aan de gezondheid en ontspanning tijdens de zwangerschap van jou en je kindje. Daar waar mogelijk biologisch, natuurlijk en in duurzame verpakking. Een pakket te groot? Ook los zijn er mooie producten te verkrijgen zoals het Magazine Welkom, frambozenbladthee, een maansteen-hanger, magnesiumvlokken en mama-verwenolie.

cadeau voor zwangere vriendin
Cadeaupakket met natuurlijke ingrediënten

2: Een Mother’s Blessing

Een Mother’s Blessing is een oude traditie in veel niet-Westerse landen, waarin de zwangere vrouw in de watten gelegd wordt. Een beetje een tegenhanger van een babyshower, waarbij de nadruk vooral ligt op de baby op komst. Bij een Mother’s Blessing draait het helemaal om de zwangere vrouw. Deze dag (of dagdeel) draait om het verwennen en vertroetelen van je zwangere vriendin of dochter. Het kan totaal naar wens ingevuld worden en afgestemd op de zwangere in kwestie. Het leukste is om haar hiermee te verrassen en voorzichtig haar verlangens te ondervragen. Helemaal verr assen? Denk dan aan bijvoorbeeld het ontvangen van een massage, een gezamenlijk ritueel creëren waarin jullie positieve ervaringen uitwisselen, een slinger van positieve affirmaties maken, gezamenlijk eten etcetera. Lees hier meer ideeën voor een Mother’s Blessing. Het draait in in ieder geval om het in de watten leggen van je zwangere vriendin of dochter. Deze verwennerij komt ook vanzelf bij de baby terecht:-).

babyshower mothers blessing ideeen
Voetenbad voor zwangere

3: Een belevenis

Is een bijeenkomst met vriendinnen geen optie? Dan kun je ook een fijne tegoedbon maken voor een belevenis. Denk aan de sauna, een ontspanningsmassage, accupunctuur-behandeling of een mooie zwangerschapscursus. Het zijn ‘cadeautjes’ die we wellicht niet zo gauw aan ons zelf geven, maar waar we, als we ze krijgen, toch heel blij van worden.

4: Affirmatiekaarten

Affirmatiekaarten kunnen je enorm steunen tijdens de zwangerschap, geboorte en kraamtijd. Ze geven je houvast en steeds de herinnering om op je eigen kracht te vertrouwen. Het effect van positieve gedachten is wetenschappelijk bewezen en ze kunnen bijdragen aan een ontspannen geboorte. Wij hebben speciaal voor deze tijd een setje geboorte-affirmatiekaarten ontwikkeld in samenwerking met illustrator Meeko en zijn er super trots op deze te kunnen aanbieden in de webshop.

Denk aan teksten als: ‘Mijn baby en ik zijn veilig’, ‘Ik wiebel en dans mijn baby naar beneden’, ‘Ik dans op elk wee’ en ‘Ik vertrouw op mijn intuïtie’. Om zó jezelf elke keer weer te herinneren aan je eigen kracht en je vertrouwen te bevestigen. Je kunt de kaarten ergens ophangen of neerzetten op een geboorte-altaar of plekje waar je vaak kijkt. Ook hebben we de prachtige affirmatiekaarten van Atelier Mayura in het assortiment.

prachtige set 10 kaarten mt affirmaties voor zwangerschap en geboorte
Geboorte affirmatiekaarten

5: Tekening zwangere vrouw

Hoe mooi is het om je zwangere lijf vast te laten leggen met een prachtige tekening of ander kunstwerk? Nicole Wegman maakt bijvoorbeeld prachtige tekeningen en is gespecialiseerd in het tekenen van het vrouwelijke (zwangere) lijf, al dan niet met baby :-). We delen haar prachtige werken regelmatig op onze Instagram feed. Stuk voor stuk kunstwerkjes om naar te kijken. Ook maakt ze beeldjes als dat je voorkeur heeft.

6: Praktische cadeaus

Last but not least: een praktisch cadeau. Het is namelijk best wel veel om zelf alle benodigde kraam- en babyproducten aan te schaffen. Zeker bij een eerste kindje zul je merken dat er veel nieuw (of tweedehands) in huis gehaald moet worden. (Wasbare) luiers, rompertjes, een mutsje, lakentjes, draagdoek, hydrofiele luiers, borstkolf, voedingsbh en extra vitaminen en mineralen bijvoorbeeld. Hoe fijn is het dan als je vriendinnen hierin bijdragen?

Gelukkig kan het tegenwoordig ook nog heel leuk zijn om te geven, omdat er ondertussen heel wat leuke vormen/printjes én ook nog eens verantwoorde duurzame en natuurlijke varianten verkrijgbaar zijn.

Naast de minimale benodigdheden zijn er nóg meer praktische benodigdheden die echt heel fijn zijn om te krijgen, zoals (een bijdrage) aan het maken van placentapillen of ondersteunende producten zoals een kruidenmix voor herstel, yoni-herbs en een perineum-massage olie. Bekijk onze uitgebreide natuurlijke uitzet-lijst voor meer praktische ideeën en benodigdheden.

Onze top 10 van leuke én praktische cadeaus (voor elke portemonnee iets):

  1. Rozenspray, voor hydratatie van de huid en heeft een kalmerende werking.
  2. Hydrofiele doeken (met bloemenprint<3)
  3. Superfoods voor de zwangerschap of kraamtijd, lekker, gezond en altijd welkom!
  4. Voetenmassage olie
  5. Sheabutter, met deze Gouden Boter sla je de plank nooit mis.
  6. Energy Bar, gezonde snack voor zwangeren!
  7. Pot magnesiumvlokken voor in bad of voetenbadje, altijd lekker om extra te ontvangen.
  8. Rock Your Night Spray, heerlijke spray om beter te kunnen slapen
  9. Peach & Love olie, een heerlijke & intieme olie voor masseren van perineum en onderbuik. Binnenkort hier ook verkrijgbaar!
  10. Geurkaars van sojawas, extra kaarsen doen het altijd goed, zeker als ze paraffine vrij zijn en gegeurd met etherische olie.

In onze webshop hebben we de mooiste, praktische en meest natuurlijke varianten nauwkeurig geselecteerd. Neem gerust een kijkje! Je vindt er zeker inspiratie voor een cadeau voor je zwangere vriendin, dochter of collega!

vegan producten los webshop
Praktische producten

7: Bonus idee: De Bewuste Scheurkalender voor je Zwangerschap

Deze prachtige Zwangerschapskalender geeft je van dag tot dag alles wat je nodig hebt om bewust en bevlogen je moederschap tegemoet te gaan. Het geeft je fijne informatie op het juiste moment. De scheurkalender staat barstensvol doulaliefde, medische kennis, inspiratie, zelfontwikkeling, creativiteit, humor en een vleugje spiritualiteit. Echt een aanrader. Voor jezelf of als cadeau voor je zwangere vriendin, dochter of collega! Koop de Bewuste Scheurkalender voor je Zwangerschap hier!

11 tips voor een ontspannen geboorte ontvangen?

We delen graag de 11 meest waardevolle 'geheimen' met je om een zachte geboorte te ervaren, zoals spiraling, een open mond, geluid maken en vertrouwen.

Ja, ik ontvang gratis de 11 tips
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.